Kotva

Střední odborná škola technická a zahradnická, Lovosice

+420 416 532 883
Kontaktujte nás
Spolupracujeme

Při výuce využíváme software

 

 

Mapa webu

Kuchařské práce

Vloženo: 18.10.2019 | Autor: Mejsnar | Zobrazeno: 583x

Obor vzdělání:  65-51-E/01 STRAVOVACÍ A UBYTOVACÍ SLUŽBY

 

Název ŠVP:

 Kuchařské práce

Délka vzdělávání:

 3 roky

Způsob ukončování vzdělávání:

 závěrečná zkouška

Stupeň získaného vzdělávání:

 střední vzdělání s výučním listem

Doklad dosaženého vzdělávání:

 vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list

Určeno především:

 absolvent základní školy speciální a praktické                    

 (splnění povinné devítileté docházky)

 

Profil absolventa

 

Absolvent oboru získává základní znalosti a dovednosti související s přípravou pokrmů teplé i studené kuchyně, základy cukrářské výroby – pečení moučníků. Poradí si i se stolováním, umí prostřít slavnostní tabuli – obsluha hostů mu není neznámá. Vyzná se v technologických postupech přípravy jídel i se zásadami racionální výživy při přípravě pokrmů. Dodržuje zásady osobní i provozní hygieny, má základní znalosti o provozu stravovacích a ubytovacích zařízení.

 

 Učební plán

 

Předmět/ročník

I. ročník

II. ročník

III. ročník

celkem

Český jazyk a literatura

1

1

1

3

Občanská nauka

1

1

1

3

Matematika

1

1

1

3

Tělesná výchova

2

2

2

6

Informatika

1

1

1

3

Stolničení

0

1

1

2

Technologie

4

3

3

10

Potraviny a výživa

2

2

1

5

Hospodářské výpočty

0

1

1

2

Zařízení závodů

1

1

0

2

Odborných výcvik

18

19,5

19,5

57

Celkem

31,0

33,5

31,5

96,0

 

verze pro tisk ZDE

Partneři