Název ŠVP: |
Kuchařské práce |
Délka vzdělávání: |
3 roky |
Způsob ukončování vzdělávání: |
závěrečná zkouška |
Stupeň získaného vzdělávání: |
střední vzdělání s výučním listem |
Doklad dosaženého vzdělávání: |
vysvědčení o závěrečné zkoušce a výuční list |
Určeno především: |
absolvent základní školy speciální a praktické (splnění povinné devítileté docházky) |
Profil absolventa
Naučíš se připravovat pokrmy jak studené, tak i teplé kuchyně.
Co se naučím?
- připravovat pokrmy teplé i studené kuchyně
- péct moučníky
- prostřít stůl a obsluhovat hosty
- znát zásady zdravé výživy
- pracovat s moderním vybavením stravovacího provozu
Kde mohu po vyučení pracovat?
Uplatnění najdeš v restauracích při přípravě pokrmů a obsluze hostů, v jídelnách, bistrech rychlého občerstvení a v ubytovacích zařízeních.
Učební plán
Předmět/ročník |
I. ročník |
II. ročník |
III. ročník |
celkem |
Český jazyk a literatura |
1 |
1 |
1 |
3 |
Občanská nauka |
1 |
1 |
1 |
3 |
Matematika |
1 |
1 |
1 |
3 |
Tělesná výchova |
2 |
2 |
2 |
6 |
Informatika |
1 |
1 |
1 |
3 |
Stolničení |
0 |
1 |
1 |
2 |
Technologie |
4 |
3 |
3 |
10 |
Potraviny a výživa |
2 |
2 |
1 |
5 |
Hospodářské výpočty |
0 |
1 |
1 |
2 |
Zařízení závodů |
1 |
1 |
0 |
2 |
Odborných výcvik |
18 |
19,5 |
19,5 |
57 |
Celkem |
31,0 |
33,5 |
31,5 |
96,0 |
verze pro tisk ZDE
Učební plán - od 1. 9. 2022
Předmět/ročník |
I. ročník |
II. ročník |
III. ročník |
celkem |
Český jazyk a literatura |
1 |
1 |
1 |
3 |
Občanská nauka |
1 |
1 |
1 |
3 |
Matematika |
1 |
1 |
1 |
3 |
Tělesná výchova |
2 |
2 |
2 |
6 |
Informatika |
1 |
1 |
1 |
3 |
Stolničení |
0 |
1 |
1 |
2 |
Technologie |
4 |
3 |
3 |
10 |
Potraviny a výživa |
2 |
2 |
1 |
5 |
Hospodářské výpočty |
0 |
1 |
1 |
2 |
Zařízení závodů |
1 |
1 |
0 |
2 |
Odborných výcvik |
18 |
19,5 |
19,5 |
57 |
Celkem |
31 |
33,5 |
31,5 |
96 |
verze pro tisk ZDE
Copyright © 2013 - 2024 | Střední odborná škola technická a zahradnická Lovosice &   Vitalex Computers s.r.o. - Tvroba školních webů | Prohlášení o přístupnosti | Cookies